Advertentie
Advertentie

Genomineerden Onderneming van het Jaar bekend

De jury maakt in oktober de opvolger bekend van La Lorraine Bakery Group, Onderneming van het Jaar 2012. Op de foto: La Lorraine-CEO Guido Vanherpe

Caviar, Cegeka, Noordzee Helikopters en Willemen zijn de genomineerden voor de award Onderneming van het Jaar 2013. De prijsuitreiking vindt plaats op 8 oktober.

Een jury, voorgezeten door Paul Buysse, gaat op zoek naar een opvolger voor La Lorraine Bakery Group.

Het grootste bedrijf onder de genomineerden is bouwgroep Willemen. Het familiale bedrijf uit Mechelen werd opgericht in 1999 en is internationaal actief als aannemer, toeleverancier en projectontwikkelaar. Willemen haalde in 2012 een omzet van 600 miljoen euro met 1.826 werknemers.

Advertentie

Mogelijk de bekendste naam is IT-dienstenbedrijf Cegeka uit Hasselt. Onder zijn oprichter André Knaepen groeide het 21-jarige bedrijf naar 214 miljoen euro omzet. Cegeka telt 1.520 werknemers.

Caviar Group is dan weer een productiehuis uit Brussel dat videoclips, reclamefilms, tv-series en films maakt. Caviar, goed voor 62 miljoen euro omzet, heeft ook kantoren in Los Angeles, Parijs, Londen, Amsterdam en Praag.

De vierde genomineerde is Noordzee Helikopters Vlaanderen uit Oostende. Met 265 werknemers biedt het helikopterdiensten voor olie- en gasbedrijven, overheden en ziekenhuizen. Noordzee Helikopters haalt 65 miljoen euro omzet.

Langs Franstalige kant zijn de genomineerden Bruyerre (grondstoffen voor bakkers), vastgoedsite Immoweb, Octa+ (brandstoffen) en Tilman (plantaardige geneesmiddelen).

De Onderneming van het Jaar is een organisatie van EY (Ernst & Young), BNP Paribas Fortis en De Tijd/L'Echo.

Beloftevolle Onderneming

Ballon Media, Biocartis, LayerWise, Medec en Zappware mogen dan weer meedingen naar de prijs van de Vlaamse regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar. Die bekroont doorgaans kleinere bedrijven die nog in hun ontwikkelingsfase zitten, maar volgens de jury - onder leiding van Geert Noels - heel wat groeipotentieel hebben.

Ballon Media werd opgericht in 2008. Het brengt de activiteiten van ‘De Ballon’, een kinderboekenuitgever met meer dan twintig jaar ervaring, boekenverdeler ‘BalloonBooks’ en het striplabel ‘Mezzanine’ samen onder een gemeenschappelijke koepel.

Biocartis ontwikkelt een reeks van innovatieve diagnostische producten, onder meer op kankerdiagnostiek, waarmee men snel en eenvoudig betrouwbare analyses van biomerkers kan uitvoeren. Artsen zijn daardoor beter in staat om de optimale therapie voor een patiënt te selecteren.

LayerWise werd in 2008 opgericht als spin-off van de KUL. Het bedrijf ontwikkelt productiemachines om sneller en nauwkeuriger metalen voorwerpen in 3D te kunnen printen. Het bedrijf richt zich onder meer op industriële, medische en tandheelkundige toepassingen.

Medec richt zich als een van de enige bedrijven ter wereld exclusief op beademingsoplossingen. Hun aanbod groeide uit tot een breed gamma voor het operatiekwartier, gaande van eenvoudige toestellen tot complete beademingswerkstations voor tal van toepassingen.

Zappware levert digitale televisietoepassingen zoals een elektronische programmagids, video op aanvraag en personal video-recording. Die diensten zijn verkrijgbaar op een zeer breed gamma van consumentenapparaten,zoals settopboxen, tablets, smartphones, smart-TV’s, enzovoort.

De winnaar van deze vijf bedrijven wordt eveneens op 8 oktober bekend gemaakt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.