Gents Netlog-team stort zich op bitcoin & co.

Lorenz Bogaert en Toon Coppens, twee van de vijf bedenkers van de nieuwe bitcoin-beleggingsapp. ©Lieven Van Assche

Lorenz Bogaert en Toon Coppens, die eerder al het sociale netwerk Netlog bedachten, lanceren een app om in virtuele munten te beleggen.

Digitaal geld, met de bitcoin als het belangrijkste uithangbord, is de voorbije maanden uitgegroeid tot dé beleggershype van 2017. De aanhoudende opmars van de bitcoin zette tal van andere start-ups ertoe aan hun eigen virtuele munt uit te geven om vers geld op te halen. In tijden van lage rente storten beleggers zich massaal op die nieuwe virtuele munten.

Lorenz Bogaert, Toon Coppens en Nicolas Van Eenaeme, de Gentse entrepreneurs die eerder aan de wieg stonden van de prille socialenetwerksite Netlog, willen met hun nieuwe start-up Opus Labs inspelen op die 'cryptocoin'-hype. Ze ontwikkelden een nieuwe app die het voor beleggers in virtuele munten makkelijker en overzichtelijker moet maken om hun investeringen op te volgen. 

Blockchain

Wie nu in bitcoin en andere virtuele munten belegt, moet daarvoor vaak terecht op verschillende handelsplatformen en ziet al snel door de bomen het bos niet meer. De nieuwe app, Delta-Cryptocoin Portfolio, moet dat probleem oplossen.

Opus Labs ontwikkelde de nieuwe toepassing op basis van blockchain-technologie. Enigszins logisch, want blockchain is immers ook de technologie waarop bitcoin en andere virtuele munten draaien. De start-up benadrukt dat de Delta-app slechts een eerste product is en dat er meer op til is. 'We verwachten dat we op relatief korte tijd veel verder zullen gaan dan enkel portfoliobeheer.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud