Gimv-topman investeert zelf ook in Barco

Urbain Vandeurzen (foto: DT) ©Dieter Telemans

Urbain Vandeurzen, de voorzitter van Gimv, heeft een belang van 2,85 procent opgebouwd in Barco. Daardoor vertegenwoordigt de topman zowel de investeringsmaatschappij als zichzelf (als privé-investeerder) bij het nemen van beslissingen over de Kortrijkse visualisatiespecialist. Toch dreigen er geen belangconflicten, verzekert Vandeurzen.

Gimv is al meer dan 30 jaar referentieaandeelhouder van Barco. Het voorbije decennium bouwde het investeringsfonds zijn belang af tot 9,63 procent.

Volgens Barco's transparantiemelding treden Vandeurzen en Gimv op in 'onderling overleg'. 'Het biedt ons meer mogelijkheden. Daardoor weegt het gezamenlijke belang zwaarder, Gimv's belang is onder 10 procent gezakt', reageert Vandeurzen desgevraagd. Onderling overleg wil wel niet zeggen dat beide partijen dezelfde beslissing nemen, voegt de Gimv-voorzitter eraan toe.

Loert er dan geen belangenconflict om de hoek nu hij zowel Gimv als zichzelf als privé-investeerder vertegenwoordigt bij beslissingen over Barco? 'Nee, de situatie is juridisch volledig in orde. En als er wel een belangenconflict zou ontstaan, kan ik mij voor een specifieke stemming terugtrekken', verzekert de topman van Gimv.

Vandeurzen heeft zijn belang van 2,85 procent of bijna 370.000 aandelen in enkele maanden opgebouwd. Wanneer de eerste aankoop plaatsvond, wil hij niet kwijt. Noch of hij van plan is zijn belang op te drijven. De aankopen gebeurden in volledige transparantie naar Gimv, luidt het.

Vandeurzen was tot december 2011 bestuurder bij Barco.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud