'Google aast op satellietbedrijf'

Met een eigen leverancier van satellietbeelden zou Google zijn diensten als Maps (beeld: ons land op Google Maps) of Earth versterken. ©Google Maps

Het is waarschijnlijk maar een kwestie van dagen voordat zoekmachine Google eigenaar is van het satellietbedrijf Skybox Imaging. Google zou 1 miljard dollar betalen voor het bedrijf dat zeer gedetailleerde beelden maakt van de aarde.

Volgens de technologieblog Techcrunch, die doorgaans zeer goed op de hoogte blijkt, is de deal bijna rond. 

De foto's en video's van Skybox kunnen worden gebruikt voor belangrijke diensten als Google Maps, Google Earth en de zakelijke markt. De beelden die Google nu gebruikt zijn van derden en niet altijd up-to-date.

Beide bedrijven wilden niet reageren, maar als de deal van de grond komt, is er genoeg geld voor Skybox om door te groeien en nieuwe investeringen te kunnen doen. Het bedrijf maakt nu nog gebruik van één satelliet maar wil er binnenkort veel meer de ruimte in sturen. De eerste lancering staat voor volgende maand gepland.

Goed een maand geleden kocht Google nog de dronemaker Titan Aerospace, wellicht voor enkele tientallen miljoenen dollars. Een van de mogelijke toepassingen voor die drones is eveneens diensten als Google Maps en Google Earth van betere informatie te voorzien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud