Google en Microsoft ruziën over Youtube

YouTube is prooi van een ruzie tussen Google en Microsoft. - Foto: Koen Suyk

Google heeft donderdag voor de tweede maal een voor Windows Phone ontwikkelde Youtube-app geblokkeerd. Moederbedrijf Microsoft verwijt Google dat het bedrijf redenen verzint om de app te blokkeren.

Microsoft en Google liggen openlijk in de clinch met elkaar. Microsoft lanceerde deze week voor de tweede keer een applicatie van videoplatform YouTube voor het besturingssysteem van Windows Phone. Google blokkeerde die donderdag opnieuw, nadat ze eerder in mei al een vorige versie afkeurde.  

In een blogbericht uit Microsoft-manager David Howard zijn frustraties over de hele zaak. Volgens Howard werkte Microsoft samen met Google aan elk van de bezwaren die de zoekgigant had opgeworpen na de eerste lancering in mei.

Het grootste struikelblok bleek het feit dat de applicatie niet geschreven was in de programmeertaal HTML5. Volgens Howard is de YouTube-app voor Android echter ook niet geschreven in HTML5, omdat het bijzonder tijdsintensief is. 'Google's bezwaren zijn niet alleen in strijd met haar eigen geest van openheid, ze legt ze bovendien niet op aan haar eigen producten.' 

Google heeft voorlopig nog niet gereageerd op de 'beschuldigingen'. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud