Google koopt reisgidsen Frommer's

Met de overname van Frommer's wil zoekrobot Google zijn gebruikers nog meer gedetailleerde lokale informatie geven. (AFP Photo)

De Amerikaanse internetreus Google neemt de reisgidsen Frommer's over van uitgeverij John Wiley & Sons. Met de overname wil de zoekmachine haar aanbod lokale informatie verder uitbreiden.

Uitgeverij Wiley & Sons gaf in maart al aan dat het zijn reisgidsen Frommer's in de etalage zet. De gids kent vooral in de Angelsaksische wereld een trouwe schare fans. Het bedrag dat Google betaalt is niet bekend, maar de deal wordt binnenkort beklonken, meldt de Wall Street Journal. Door de overname van de gidsen wil de internetzoekrobot haar aanbod gedetailleerde lokale informatie nog verder uitbreiden.

Google zou nog niet beslist hebben of de gidsen ook in de toekomst nog op papier verschijnen of enkel nog een online-versie krijgen. Een andere mogelijkheid die wordt open gehouden is een versmelting van Frommer's met Zagat, dat restaurantrecensies uitgeeft. Google kocht het populaire Zagat in september 2011 met hetzelfde doel voor ogen: het aanleveren van erg lokale informatie.

'Voorlopig blijft alles bij het oude, maar eens de operaties samenlopen, zien we wel', reageerde men bij Zagat afwachtend. 'Consumenten hebben behoefte aan recente en juiste informatie. Het is de taak van Google om gebruikers te helpen hun intenties te vertalen in concrete handelingen', zei Bernardo Lopez, directeur productontwikkeling bij Zagat.

De overname is voor de Google een nieuwe stap in de strijd met voor de consument op zoek naar gepaste informatie. Wie de meeste gebruikers naar zijn site kan lokken, mag uiteraard op de grootste advertentie-inkomsten rekenen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud