Google zet met Dropcam in op domotica

Critici vrezen dat Google met Dropcam over nog meer privé-informatie van de gebruikers zal beschikken

Via een dochteronderneming heeft het technologiebedrijf Google voor 555 miljoen dollar Dropcam gekocht. Dat bedrijf maakt camera’s die u via een smartphone van overal kan besturen. Google zet zo verder in op domotica en ‘the internet of things’.

Vanop afstand uw thermostaat besturen of automatisch op uw smartphone een melding ontvangen wanneer de rookdetector thuis onraad ruikt. Met de toepassingen van Nest Labs kon het al. Google kocht dat bedrijf begin dit jaar voor 3,2 miljard dollar, en zette zo enkele stappen op de domoticamarkt.

Door nu met Nest Labs ook het bedrijf Dropcam aan te kopen, evolueert de technologiereus verder richting ‘the internet of things’, waarbij allerlei apparaten worden gekoppeld aan het wereldwijde web. De camera’s van Dropcam zijn via draadloos internet verbonden met de ‘cloud’. Zo kan u ook vanop afstand een oogje in het zeil houden. Het Leuvense Option had met de Viu-camera in het verleden een soortgelijk product in huis.

‘Google kijkt mee binnen’

Matt Rogers, mede-oprichter van Dropcam, zei tegenover The Wall Street Journal dat sommige data gedeeld zullen worden met Google. Het bedrijf zou er zo bijvoorbeeld achter kunnen komen of u thuis bent of niet. Een inbreuk op de privacy, opperen critici.

Ook nu verzamelt Google trouwens al een schat aan informatie van zijn gebruikers via toepassingen zoals Google Maps en via het Android besturingssysteem. ‘Maar gebruikers zullen expliciet toestemming moeten geven om de informatie van Dropcam met Google te delen’, sust Rogers. ‘Want het is niet de bedoeling dat we onderdeel worden van de grote Google-machine.’

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud