Advertentie

Googles dronefabriek mag zich luchtvaartmaatschappij noemen

Alphabet-dochter Wing experimenteert al meer dan een jaar met drones om pakjes te leveren. ©Bloomberg

Nu het groen licht krijgt van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten staat de dronedivisie van Google-moeder Alphabet een stap dichter bij het leveren van pakjes via de lucht.

De Alphabet-dochter Wing experimenteert er al langer mee om pakketjes te leveren via drones. Maar nu de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten Wing het statuut van luchtvaartmaatschappij hebben gegeven kan de groep die service ook echt aan klanten beginnen aan te bieden. 

Drones kunnen doorgaans niet zomaar over steden en grote groepen mensen vliegen. Maar nu het zichzelf een kleine luchtvaartmaatschappij mag noemen kan Wing binnen enkele maanden wel al pakjes leveren aan klanten in twee kleine gemeenten in de Amerikaanse staat Virginia. Begin deze maand kreeg Wing al de toestemming om via drones goederen te leveren aan klanten in het Australische Canberra. 

Alphabets Wing is het eerste dronebedrijf dat zichzelf een luchtvaartmaatschappij mag noemen, maar de kans is klein dat het lang het enige zal blijven. Ook andere ondernemingen zoals Uber of UPS hebben bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten een aanvraag ingediend om extra diensten te leveren via drones.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud