'Grote ontslagronde op komst bij eBay'

Bij eBay zouden heel wat jobs verdwijnen begin 2015. ©REUTERS

De Amerikaanse veilingsite eBay overweegt begin 2015 duizenden mensen te ontslaan. Dat meldde The Wall Street Journal donderdag op basis van ingewijden.

Het bedrijf bereidt zich voor op de afsplitsing van zijn betaaldienst PayPal. Die afsplitsing moet rond zijn tegen eind volgend jaar.

De ontslagronde zal echter vooral werknemers treffen bij de kernactiviteit van het concern: de marktplaatsdivisie waaronder eBay.com en StubHub vallen.

Een bron van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal spreekt van minimaal 3.000 ontslagen. Dat zou neerkomen op bijna 10 procent van het totale personeelsbestand. Bij eBay werkten op 31 december vorig jaar 33.500 mensen.

De marktplaatsdivisie is winstgevender dan PayPal maar de poot groeit minder snel. De divisie krijgt dan ook flink wat concurrentie van Amazon.com en het Chinese Alibaba.

Volgens analisten kan een grote ontslagronde de operationele kosten van de marktplaatsdivisie aanzienlijk drukken. Daardoor wordt ze interessant voor een buy out.

Volgens The Wall Street Journal bekijkt eBay de opties nog en kunnen de plannen veranderen. Een woordvoerder van eBay wilde geen commentaar geven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud