Hasseltse gamingstudio LuGus verlooft zich met Amerikaanse droneholding

Een drone vliegt tussen rekken in een gesimuleerd universum van LuGus Studios. ©lugus studios

LuGus Studios is bekend voor zijn dronesimulaties voor gamers en echte piloten. Er is nu een intentieverklaring ondertekend voor een overname door het Nasdaq-bedrijf Red Cat Holdings.

LuGus Studios uit Hasselt ontwikkelde Liftoff, een realistisch simulatieplatform voor het besturen van drones. Na vijf jaar zijn er meer dan 250.000 gebruikers. Dat kunnen gamers zijn die voor de online competitie gaan, maar ook echte piloten die het platform gebruiken voor training. Voor onderzoek en industrie worden heel specifieke versies gemaakt.

De essentie

  • LuGus Studios legt zich toe op dronesimulaties voor gamers en piloten.
  • Het Amerikaanse Red Cat Holdings investeert in bedrijven uit de dronesector en ondertekende een intentieverklaring voor de overname van LuGus Studios.
  • Het team van LuGus Studios blijft behouden en breidt uit.

Het bedrijf begon met de consumentenversie, maar besloot al heel vroeg te investeren in zeer geavanceerde simulatiecode. Die maakt het nu mogelijk in te pikken op heel specifieke vragen vanuit de sector.

In 2015 werd een versie op de markt gebracht voor de pc en vorig jaar kwam er een uit op de consoles van Playstation en Xbox.

Samenwerking

'Als de overname doorgaat, komen we in een Amerikaanse holding terecht bij andere bedrijven in de dronesector, vaak met heel andere expertises. Dat zijn toevallig bedrijven waar we al een paar jaar heel intensief mee samenwerken', zegt medestichter Kevin Haelterman van het Hasseltse bedrijf. Een kleine tien jaar geleden richtte hij LuGus Studios op samen met Tom Lissens.

'We kunnen met die andere bedrijven nu nog vlotter samenwerken en de Amerikaanse industrie wordt makkelijker bereikbaar.'

Liftoff kan het leidende platform zijn voor simulaties die piloten toelaten hun training te voltooien.
Jeffrey Thompson
CEO Red Cat Holdings

Volgens de CEO van Red Cat Holdings, Jeffrey Thompson, wordt een tekort voorspeld aan piloten voor de dronesector. Liftoff kan volgens hem het leidende platform zijn voor simulaties die piloten toelaten hun training te voltooien. De Hasseltse studio werkt aan Liftoff Academy, een meer uitgebreid trainingsplatform dat dronepiloten leert vliegen in industriële omgevingen zoals olie- en gas-installaties, zendmasten en automobielfabrieken.

In een mededeling wijst het Amerikaanse bedrijf er wel op dat het om een 'letter of intent' gaat en dat de overname nog niet zeker is.

Sterke verkoop

'Ons bedrijf is heel gezond. We moesten helemaal niet verkopen', verduidelijkt Haelterman. LuGus Studios lijkt goed te passen bij de activiteiten en ambities van de mogelijke overnemer. Red Cat Holdings wil het team, inclusief de twee stichters, behouden.

Liftoff: Micro Drones - Reveal trailer

Het Hasseltse bedrijf groeit ook stevig. 'Het pandemiejaar 2020 was ons beste jaar tot nog toe. Voor sommige producten verdubbelde de verkoop. Mensen die thuis zitten, zijn sneller geneigd een game te kopen, en piloten die thuis zitten, zijn sneller geneigd een simulator te kopen.'

Net nu kondigt de studio de game 'Liftoff: Micro Drones' aan. Kleine virtuele drones die in een handpalm passen, racen daarbij door woningen en andere binnenomgevingen. Eind dit jaar komt de game in early access op het platform Steam voor pc, Mac en Linux.

Community

Het pandemiejaar 2020 was ons beste jaar tot nog toe. Voor sommige producten verdubbelde de verkoop.
Kevin Haelterman
Medestichter LuGus Studios

De gebruikers van de Liftoff-games kunnen alleen of met verschillende spelers oefenen. 'Het is niet gewoon tegen elkaar vliegen. De gebruikers kunnen hun eigen drone samenstellen. In de pc-versie en hopelijk ook de microdrone-versie kunnen er meer dan honderd miljoen unieke combinaties worden gemaakt. Motoren, propellers, camera's en batterijen, het kan allemaal worden aangepast. Winnen is niet enkel een kwestie van goed kunnen vliegen, maar ook van het samenstellen van het juiste toestel', aldus Haelterman.

De gebruikers kunnen ook eigen racetracks bouwen en die online delen. De community bouwt zo mee aan de inhoud van de simulator.

Er werken negen mensen bij LuGus Studios. Er komen extra aanwervingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud