Advertentie
Advertentie

Helft Belgische bedrijven gebruikt tablet

De Surface-tablet van Microsoft. (foto: Bloomberg) ©Bloomberg

Technologieën die mensen al langer thuis gebruiken, breken steeds meer door op kantoor. Zowat de helft (49%) van de Belgische bedrijven geeft aan tablets in te schakelen voor bedrijfsactiviteiten en 76% gebruikt smartphones. Eén op vier is al (deels) overgeschakeld naar cloud computing.

Dat leert een onderzoek bij 400 Belgische bedrijven en hun IT-verantwoordelijken in het ICT-jaarboek van maandblad Smart Business Strategies.

Apple blijft ook dit jaar de populairste leverancier binnen bedrijven met een tevredenheid van 8,1, voor Dell, HP en Telenet (alle 7,8), maar Apple moest behoorlijk wat terrein prijsgeven (8,4 in 2012). 'De fabrikant geniet wel een meer fervente aanhang voor zijn pc's dan voor zijn iPads en iPhones, waar het reeds de massamarkt heeft bereikt', stelt hoofdredacteur William Visterin.

Samsung (7,7), Microsoft (7,4) en SAP (6,9) gaan er dit jaar op vooruit qua tevredenheid. BlackBerry (6,9) sluit met de laagste tevredenheid de lijst af. Het gemiddelde bedraagt 7,5.

De opmars van het mobiele kantoor zet zich door. Momenteel biedt 34 procent van de bedrijven werknemers standaard een mobiel toestel aan, meestal een laptop soms ook een tablet-pc. Daarmee steken de bedrijven met een 'mobiele aanpak' (iedereen standaard een mobiele pc) dit jaar voor het eerst de bedrijven met een 'vaste aanpak' (iedereen standaard een desktop-pc) voorbij. Nog 32 procent van de bedrijven geeft standaard een desktop-pc aan zijn werknemers.

Momenteel is ongeveer een kwart van de Belgische bedrijven (deels) overgeschakeld naar cloud computing, aldus dit onderzoek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud