Huub Baren start bod op Connect

Huub Baren, de grootaandeelhouder van Connect. ©Lieven Van Assche

Vanaf donderdag kunnen de aandeelhouders van Connect hun stukken aanbieden tegen 1,60 euro per aandeel.

IPTE, het vehikel van Huub Baren, lanceert zijn langverwachte bod op Connect , een onderaannemer voor de IT-sector. Aandeelhouders krijgen 1,60 euro per aandeel. De aanvaardingsperiode start donderdag en loopt tot 14 augustus.

Huub Baren maakte zijn intentie voor een bod al in oktober vorig jaar bekend. Omdat het formele bod zo lang op zich liet wachten was de koers intussen teruggevallen tot 1,40 euro. Dat is 12,5 procent onder de biedprijs. Baren bezit al 84 procent van de aandelen (direct en indirect via IPTE).

Twee voorwaarden

Het bod is onderworpen aan twee voorwaarden: 1. Baren moet minstens 95 procent van alle aandelen aanhouden, 2. Er mag zich geen gebeurtenis voordoen die de winst van Connect Group met minstens 1 miljoen euro vermindert, of een daling van de Bel20 onder 2.876 punten (dat is 17 procent minder dan het huidige niveau). Belangrijk is dat Baren zich het recht behoudt afstand te doen van deze voorwaarden. 

Als Baren meer dan 95 procent van de aandelen in handen krijgt, en daarenboven minstens 90 procent van de aandelen waarop het bod slaat (concreet betekent dat 98,38 procent van alle aandelen), brengt hij een uitkoopbod uit en verdwijnt Connect Group van de beurs.

De bank KBC begeleidt de transactie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud