Intel worstelt met pc-terugval

Intel worstelt met een terugval van de pc-markt. - AFP ©AFP

Chipmaker Intel is voorzichtig over de omzet die hij in het eerste kwartaal van 2014 zal draaien. De kans bestaat dat die lager uitvalt dan de verwachtingen door de terugloop van het aantal pc's.

Intel ziet voor het eerste kwartaal van 2014 een omzet van 12,3 à 13,3 miljard dollar. De kans bestaat daarmee dat de omzet lager zal zijn dan de verwachte 12,8 miljard dollar onder analisten. De verkoop in het laatste kwartaal van 2013 landde op 13,8 miljard, waarmee het wel net boven de verwachte 13,7 miljard bleef. 

In het komende kwartaal heeft Intel - net zoals andere bedrijven uit de branche - het voordeel dat een hele generatie computers een update moet krijgen van het oude Windows XP naar een nieuwere versie. In april trekt Microsoft de stekker uit dat besturingssysteem. De vraag is echter of dat die upgrade genoeg zal zijn om de pc-terugval te overleven.

De resultaten voor het vierde kwartaal van 2013 voldeden grotendeels aan de verwachtingen. De nettowinst kwam 6,4 procent hoger uit op 2,63 miljard dollar of 51 cent per aandeel. De omzet steeg met 2,6 procent tot 13,8 miljard dollar. Analisten hadden gemiddeld een winst van 52 cent verwacht op een omzet van 13,7 miljard dollar.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud