Is iCloud van Apple lek? Naaktfoto's celebrities op internet

Actrice Jennifer Lawrence, hier in The Hunger Games ©RV DOC

Een hacker heeft zich een toegang geforceerd tot iCloud, de online opslagdienst van Apple. Hij maakte er naaktfoto's van Amerikaanse sterren als Jennifer Lawrence en Mary Elizabeth Winstead buit en zwierde ze op het internet. Het is wachten op een reactie van Apple.

Een hacker heeft in privésfeer gemaakte naaktfoto's van Amerikaanse sterren op het internet gezet. Dat gebeurde op 4chan.org, een site waar foto's anoniem kunnen worden opgeladen. Actrices Jennifer Lawrence (The Hunger Games) en Mary Elizabeth Winstead (A Good Day To Die Hard) behoren tot de slachtoffers.

De hacker voegde voorts een lijst toe van een honderdtal andere celebrities - onder meer Rihanna, Avril Lavigne, Hillary Duff en Kim Kardashian - waarvan hij over fotomateriaal beschikt. Die zou hij uit hun iPhones hebben gehaald door gebruik te maken van iCloud, de online opslagdienst van Apple voor foto's, apps, contacten, kalenders, muziek en boeken.

Het is een van de grootste hackingschandalen met celebrities ooit. Slachtoffer en Oscar-winnares (Silver Linings Playbook) Lawrence liet al weten dat ze juridische stappen onderneemt. 'Dit is een duidelijke schending van privacy. De autoriteiten weten ervan en iedereen die de foto's deelt zal worden vervolgd.' Haar collega Winstead: 'Aangezien die foto's jaren geleden zijn verwijderd, kan ik me alleen maar voorstellen wat voor engerd hier moeite voor heeft gedaan. Ik leef mee met alle slachtoffers.' Victoria Justice en Ariana Grande verklaarden dan weer dat de gelekte foto's nep zijn.

Apple heeft nog niet gereageerd. Maar het is duidelijk dat als de techreus met een groot probleem zit als wordt bevestigd dat iCloud lek is. Het bedrijf zei eerder veel maatregelen te hebben genomen om persoonlijke gegevens die op iCloud worden bewaard, zo goed mogelijk te beschermen tegen diefstal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud