IT-bedrijf Ad Ultima doet overname in Nederland

Ad Ultima en Pylades zijn actief in businesssoftware. Die wordt gebruikt om bedrijven te ondersteunen bij hun digitale transformatie.

De Belgische IT-groep Ad Ultima, een portefeuillebedrijf van het investeringsfonds Waterland, koopt haar sectorgenoot Cayentis. Het prijskaartje is niet bekend.

Waterland legde vorige zomer de hand op Ad Ultima uit Kortrijk en zijn sectorgenoot Pylades uit Weesp in Nederland. De twee bedrijven zijn actief in businesssoftware. Die wordt gebruikt om bedrijven te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Ze bieden een brede waaier aan oplossingen, van hun belangrijkste partners Microsoft en PTC en uit eigen huis.

Het investeringsfonds bracht de twee IT-spelers onder in een nieuwe groep - Ad Ultima - waarvan het de meerderheid verwierf. Bij zijn instap meldde Waterland dat het de groei van de twee bedrijven wilde versnellen, op eigen kracht en via overnames. Er is ruimte voor: de markt is in West-Europa gefragmenteerd.

Zes maanden later is de eerste deal een feit en breidt Ad Ultima uit: het koopt zijn Nederlandse sectorgenoot Cayentis. Dat IT-bedrijf bestaat uit een team van 20 consultants en ontwikkelaars. Dankzij Cayentis klimt de groepsomzet naar ruim 50 miljoen euro en telt de groep meer dan 350 werknemers.

Naast de overnames is het de bedoeling van de Belgische groep om selectief nieuwe markten aan te boren. Ze is al actief in de Benelux en op de Franse markt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud