'Japanse Steve Jobs' steekt fortuin in flexwerk

Masayoshi Son, de man achter de Japanse tech- en internetreus Softbank. ©BELGAIMAGE

Het Japanse Softbank pompt miljarden in de Amerikaanse flexwerkgigant WeWork.

Softbank, het tech- en internetbedrijf rond de ‘Japanse Steve Jobs’ Masayoshi Son, gaat 4,4 miljard dollar investeren in WeWork. Dat is een snel groeiende Amerikaanse start-up die zich toelegt op kantoren voor flexwerkers. In slechts vijf jaar tijd wist WeWork uit te groeien tot marktleider in die niche.

De groep heeft wereldwijd 203 locaties in 50 steden en werd na de jongste kapitaalronde gewaardeerd op 14,5 tot 17 miljard dollar. Softbank had al in maart 300 miljoen dollar geïnvesteerd in WeWork maar schakelt nu dus een versnelling hoger.

Saudi's

Al doet het Japanse conglomeraat dat niet alleen. Een deel van het geld is afkomstig van Vision Fund. Dat is het investeringsfonds van 93 miljard dollar dat Softbank eerder dit jaar oprichtte en waarvan Saudi-Arabië de grootste geldschieter is. Dat land stak 45 miljard in het vehikel, dat het grootste investeringsfonds ter wereld is. 

De nieuwe kapitaalronde moet dienen om de groei van WeWork in China, Japan en in Zuidoost-Azië te versnellen. Wereldwijd werken er 150.000 mensen in kantoren van WeWork.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud