Jean-Louis Bouchard opnieuw alleenheerser bij Econocom

Jean-Louis Bouchard, oprichter, CEO en voorzitter van Econocom. ©Antoine Doyen

Het blijft rommelen bij de beursgenoteerde IT-leasinggroep Econocom. Adjunct-CEO Julie Verlingue stapt na amper zes maanden om 'persoonlijke redenen' op in die functie.

Bij haar aanstelling leek het er nog op dat de 38-jarige Verlingue klaargestoomd werd om in de nabije toekomst oprichter en CEO Jean-Louis Bouchard (77) op te volgen. Maar dat scenario gaat dus om onbekende redenen niet door.

'Ik wens Julie te bedanken voor haar bijdrage aan ons transformatieplan. In naam van de groep wens ik haar een vruchtbare verdere carrière toe', laat Bouchard in het persbericht weten. Verlingue lanceerde voor 96,5 miljoen euro kostenbesparingen bij Econocom .

Dat herstructureringsplan viel echter slecht bij het personeel, wat tot stakingen heeft geleid. Het is bij Econocom in korte tijd de tweede machtsoverdracht die slecht afloopt. Vorig jaar droeg Bouchard de leiding over aan zijn zoon Robert. Maar zeven maanden later nam Bouchard senior de teugels weer over.

Door die mislukte successie en de tegenvallende resultaten beleeft de verhuurder van IT-infrastructuur barre tijden op de beurs. Sinds de piek in mei 2017 ging bijna 70 procent van de beurswaarde in rook op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud