Advertentie

Luikse ICT-groep NRB koopt geosoftwarebedrijf Siggis

ArcReader, een door Siggis ontwikkelde geografische applicatie. ©Siggis

Cevi en Logins, allebei onderdeel van de Luikse NRB-Groep, hebben elk 50 procent van Siggis overgenomen. Het Zaventemse bedrijf is actief in geografische informatiesystemen.

Siggis (Spatial Intelligence Genuine & Generic IT Solutions) is een IT-integrator gespecialiseerd in het inbedden van geografische data in het bedrijfsproces. Dat is een activiteit die aan belang wint in een datagedreven economie. De belangrijkste klanten van het bedrijf zijn de nutssectoren, de publieke overheden en de industrie.

Siggis bouwde onder andere mee aan een detectiesysteem voor radioactiviteit in opdracht van de nucleaire waakhond FANC, en aan de fietsbarometer van de provincie Antwerpen. Met Telenet ontwikkelde het mee het Wi-Free-project dat klanten toelaat op aangesloten wifinetwerken gratis te surfen.

Het Zaventemse bedrijf, dat ook een filiaal heeft in Frankrijk, draait naar eigen zeggen een jaaromzet van 4,5 miljoen euro. Het wordt voor telkens 50 procent overgenomen door twee dochterbedrijven van NRB, Cevi en Logins. Het Siggis-management (Henri Van Oosterwyck, Lieven Verheust en Peter Vansteenkiste) blijft actief in het bedrijf.

De Luikse groep NRB, die zijn roots heeft in de IT-afdeling van de verzekeraar Ethias, is de voorbije jaren snel gegroeid door een reeks overnames. De groep staat voor een geconsolideerde omzet van 323 miljoen euro en telt meer dan 2.000 werknemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud