McAfee wil 800 miljoen dollar ophalen bij beursgang

©AFP

Het Amerikaanse cybersecuritybedrijf McAfee wil 814 miljoen dollar ophalen bij zijn geplande beursgang.

Dat meldde het bedrijf dinsdag. McAfee wil bij de beursgang, die vorige maand bekend raakte, 31 miljoen aandelen uitgeven. De verkopende aandeelhouders bieden 6 miljoen aandelen aan. McAfee mikt op een prijs van 19 à 22 dollar per aandeel, blijkt uit de voorbereidende documenten. Zo wil het bedrijf 814 miljoen dollar (694 miljoen euro) ophalen op Nasdaq. Aan de bovenkant van de prijsvork zou dat het bedrijf op 9,5 miljard dollar waarderen.

9,5 miljard
beurswaarde
Aan de bovenkant van de prijsvork zou de beursgang McAfee op 9,5 miljard dollar waarderen.

McAfee is vooral bekend van de gelijknamige antivirussoftware. Het bedrijf werd eind jaren 80 opgericht door de excentrieke John McAfee, die vorige week werd opgepakt in Spanje op verdenking van belastingontduiking en cryptozwendel.

Een decennium geleden besloot de ondernemer al zijn aandelen van de hand te doen. Intel betaalde toen 7,6 miljard dollar voor de Californische streekgenoot. In 2011 verdween McAfee van de koerstabellen op Wall Street.

Succes

Het huwelijk met Intel was nooit een succes. De IT-reus verkocht de controle vijf jaar later aan de private-equityreus TPG. Die deal waardeerde McAfee op 4,2 miljard dollar, inclusief schulden.

TPG ruikt zijn kans om zijn belang in McAfee te verzilveren nu het ene na het andere technologiebedrijf in de VS met succes de beurs opgaan. Zo verdubbelde de dataspecialist Snowflake bij zijn beursintroductie vorige maand.

McAfee wil met de opbrengsten uit de beursgang ook een deel van zijn schulden terugbetalen. Over het halfjaar tot eind juni boekte het bedrijf maar 31 miljoen dollar nettowinst op een omzet van 1,4 miljard dollar. In 2019 dook McAfee op 2,6 miljard omzet zelfs 236 miljoen in het rood.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud