Medestichter Microsoft begint patentstrijd tegen Apple en Google

Paul Allen, de medestichter van het softwareconcern Microsoft, begint een patentstrijd voor de rechtbank tegen Apple, Google, Ebay, Facebook, Yahoo en nog zes bedrijven. De 57-jarige miljardair beticht hen van inbreuken tegen vier patenten van zijn ex-bedrijf Interval Research Corporation.

Microsoft, waarin Allen nog steeds een aanzienlijke participatie aanhoudt, ontbreekt in de aanklacht.

De vier patenten zijn zeer algemene octrooien die vandaag standaarden in de internettechnologie zijn. Een schadesom wordt in de aanklacht niet genoemd.

Ook onlinehandel Amazon, net als Allen afkomstig uit Seattle, wordt niet genoemd, berichtte de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zaterdag.

Internetconcern

Andere genoemde bedrijven zijn internetconcern AOL, online-videoleverancier Netflix, YouTube, Office Depot, Staples en OfficeMax.

Paul Allen richtte Microsoft samen met Bill Gates op. In 1983 verliet hij het bedrijf nadat bij hem de ziekte van Hodgkin was vastgesteld.

Begin juli kondigde Allen aan een aanzienlijk deel van zijn vermogen, dat recent op 13 miljard dollar (10,2 miljard euro) werd geschat, te willen wegschenken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud