Microsoft en Salesforce.com bespreken samenwerking

Microsoft-CEO Satya Nadella zet sterk in op de uitbouw van het zakelijke cloud-aanbod. ©REUTERS

Microsoft en Salesforce.com staan volgens insiders dicht bij een akkoord dat de klanten van Microsofts cloud-diensten ook toegang zal geven tot de klantenbeheersoftware van Salesforce.com.

Dat er over een samenwerking wordt gesproken, geeft aan dat er een dooi is ingetreden in de gespannen relatie tussen beide bedrijven. Microsoft daagde Salesforce.com enkele jaren geleden nog voor de rechter wegens octrooischendingen, en voerde een reclamecampagne die duidelijk tegen de concurrent gericht was.

Salesforce.com biedt zogenaamde CRM-toepassingen aan in een cloud-model. Die diensten zouden onder het akkoord ook beschikbaar worden op Azure, het cloudplatform van Microsoft. Ook zouden bepaalde data van de Salesforce-producten geïntegreerd worden in de Office-kantoorsoftware van Microsoft.

De nieuwe CEO van Microsoft, Satya Nadella, heeft sterk ingezet op de uitbouw van het cloud-aanbod van Microsoft, vooral in de zakelijke markt, en schuwt daarbij de samenwerking met oude rivalen niet. Onlangs werd de populaire Office-software ook beschikbaar op de iPad-tablets van Apple. Een samenwerking met salesforce.com is een nieuwe stap in die richting.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud