‘Microsoft lonkt naar topman Ericsson'

Hans Vestberg op de recente CES-beurs in Las Vegas - Foto EPA ©EPA

In de zoektocht naar een opvolger voor Steve Ballmer heeft Microsoft nu ook zijn oog laten vallen op Hans Vestberg, de CEO van Ericsson. Dat vernam het persagentschap Bloomberg uit goede bron.

De 48-jarige Vestberg is lang niet de enige potentiële kandidaat voor de topjob bij Microsoft, maar maakt deel uit van een select clubje. Andere namen zijn onder meer Satya Nadella, de topman van de tak ‘Cloud & Enterprise’ van Microsoft, en Stephen Elop, de voormalige topman van Nokia. Er staan ook outsiders op de lijst, kwam Bloomberg te weten. Een beslissing heeft de raad van bestuur van Microsoft nog niet genomen en de selectie kan ook nog wijzigingen ondergaan.

John Thompson, een onafhankelijke bestuurder bij Microsoft, moet de zoektocht naar een nieuwe topman voor de softwaregigant in goede banen te leiden. In december schreef hij in een blog post dat het de bedoeling is de queeste in het ‘vroege deel van 2014’ af te ronden. De raad van bestuur begon met een lijst van meer dan 100 kandidaten, maar die is sindsdien sterk uitgedund.

De woordvoerder van Ericsson wou niet ingaan op ‘geruchten en speculatie’ en bij Microsoft wilde de woordvoerder evenmin commentaar geven.

Een aantal mogelijke kandidaten heeft alvast neen gezegd of is uitgevallen. De bekendste naam in dat verband is die van Alan Mulally, de topman van Ford. Hij leek de grootste kanshebber, ondanks zijn gebrek aan ervaring met technologiebedrijven, maar vorige week maakte hij duidelijk dat hij bij de autobouwer wou blijven.

Steve Ballmer, de huidige CEO van Microsoft, zei in augustus dat hij binnen het jaar met pensioen wou gaan. Wie hem opvolgt, krijgt de zware taak Microsoft weer op de sporen te zetten. De software-activiteiten hebben het moeilijk en de groep heeft ook een onvoldoende grote vinger in de pap in snel groeiende markten als smartphones of tablets.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud