Nieuwste iPhone verkoopt als zoete broodjes

Technologiegroep Apple noemt de lancering van zijn nieuwste hebbeding, de iPhone 4, 'de meest succesvolle lancering in de geschiedenis van het bedrijf'. Apple verkocht tijdens de eerste drie dagen 1,7 miljoen exemplaren.

De iPhone 4 is de vierde smartphone van Apple. Sinds donderdag is hij te koop in de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland en Japan. Vanaf einde juli is de telefoon ook in ons land verkrijgbaar.

De iPhone 4 verschilt maar weinig van zijn voorgangers. De grootste nieuwigheid van de jongste iPhone is de mogelijkheid tot videotelefoneren. Verder is hij ook wat kleiner en iets meer hoekig.

niet vlekkeloos

Toch verliep de lancering niet volledig vlekkeloos. Sommige kopers kloegen dat het ontvangstsignaal van hun telefoon bij momenten wel erg zwak was. Apple heeft inmiddels toegegeven dat dit het gevolg is van de nieuwe antenne. Die is verwerkt in de rand van het toestel. Het signaal kan verzwakken wanneer de telefoon in de linkerhand gehouden wordt.

188 dollar

Inmiddels heeft de gespecialiseerde website iSuppli ook uitgezocht dat het Apple slechts 188 dollar kost om een iPhone 4 te produceren. Ter vergelijking: in Europa wordt d telefoon verkocht voor 629 euro (16 Gb-versie) of 739 euro (32 Gb-versie).

Het grote verschil tussen aankoop- en verkoopprijs toont nog maar eens aan hoezeer de iPhone gehypet wordt en welke winsten Apple er mee opstrijkt.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud