Advertentie
Advertentie

Nog vijf bieders voor Alfacam

Ondanks het faillissement blijven de gebouwen van Alfacam in Lint druk bevraagd voor allerhande evenementen - Foto Belga ©BELGA

Er waren er recent nog tien. Nu zijn ze nog met vijf. Drie partijen die op het volledige bedrijf (dus ook de gebouwen) bieden, en twee op delen. Dat is te horen bij de curatoren van Alfacam. Woensdag hernemen de onderhandelingen.

De bieders zijn zowel Belgisch als Europees. Daarbij zitten zeker twee oude bekenden, die al aan Alfacam snuffelden toen het bedrijf nog beschermd was tegen zijn schuldeisers onder de Wet op de Continuïteit van Ondernemingen (WCO).

Indien er met deze vijf geen overeenkomst kan worden gevonden, zullen de curatoren zich op de andere vijf richten. Die hadden lagere biedingen ingestuurd dan de huidige koplopers. Hove Media, het bedrijf van Sophie Fehervari, dochter van Alfacam-oprichter Gabriel Fehervari, behoort niet tot de kandidaat-overnemers.

De kans bestaat ook dat er nog andere partijen opduiken. De curatoren vinden het vreemd dat sommige bedrijven die rond Alfacam cirkelden tijdens de WCO, niet meer opdaagden.

Dat is opmerkelijk aangezien er nu geen schuldvorderingen meer moeten worden overgenomen, er nu geen sociale verplichtingen meer zijn enzovoort. De curatoren hebben die partijen nog eens aan het dossier, en de betere voorwaarden, herinnerd.

Dragone

Intussen heeft curator Ilse Mertens de bestaande opdrachten uitgevoerd. Het gaat dan om het voetbal in Turkije, Saudi-Arabië en Frankrijk. In dat laatste land was er ook een contract voor de captatie van het rugby. Ook de Ronde van Italië, de Giro, werd door Alfacam in beeld gebracht. Het bedrijf kreeg daarvoor complimenten van televisiezender RAI.

Ook de gebouwen in Lint blijven gonzen van de bedrijvigheid. Theaterregisseur Franco Dragone is er aan het repeteren voor zijn nieuwe show. Voorts is er een elektrobeurs, een managementseminarie van het lingeriebedrijf Van de Velde en zijn er enkele huwelijken gepland. Dergelijke evenementen werden ook voor het faillissement georganiseerd in Lint.

Ten slotte melden de curatoren nog dat het gros van een miljoenenvordering in Saudi-Arabië intussen is geïnd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud