Nokia zet eerste stappen in tabletland

Topman Stephen Elop toont de eerste Nokia-tablet in Abu Dhabi. (foto: AFP) ©AFP

Nokia heeft zijn eerste tablet onthuld. Met de Lumia 2520, die draait op Windows-software van Microsoft, wil het Finse bedrijf de concurrentie aangaan met de iPad van Apple en tablets die draaien op het Android-besturingssysteem van Google.

De tabletcomputer met een scherm van 10,1 inch komt nog voor het einde van het jaar in de rekken in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Finland. Aan het toestel hangt een prijskaartje van 499 dollar (365 euro), exclusief belastingen en eventuele subsidies van mobiele aanbieders.

Het uiterlijk van de Lumia 2520 is vergelijkbaar met dat van de Lumia-smartphones, waarbij te kiezen is uit een rode, witte, blauwe of zwarte uitvoering. Het scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. In het toestel zit een 2,2GHz Snapdragon 800 processor, 2 GB geheugen en 32 GB opslagruimte (uit te breiden tot 64 gGB). Apart verkrijgbaar is een toetsenbord (109 euro), dat aan de tablet te bevestigen is.

Volgens de technologiewebsite The Verge lijkt de tablet in veel opzichten op de Surface van Microsoft. De Surface is tot nu toe nog geen succes, dus is het maar de vraag of de Luma 2520 dat wél wordt.

Nokia presenteerde verder een aantal nieuwe smartphones, waaronder twee modellen met een scherm van 6 inch.

Nokia verkocht vorige maand zijn mobieltjestak aan Microsoft. De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond. Nokia gaat zich na die verkoop concentreren op zijn netwerkactiviteiten. Analisten speculeren er op dat Nokia netwerkdivisie(s) van het noodlijdende Alcatel-Lucent zal overnemen.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud