Olympisch sterk EVS blijft onzeker over 2013

De Olymische Spelen in Londen duwden de kwartaalomzet van EVS bijna een derde hoger.

De Luikse fabrikant van apparatuur voor televisiezenders heeft de analistenverwachtingen in het derde kwartaal geklopt, maar de vooruitzichten zijn iets zwakker dan gehoopt. De nieuwe topman werkt intussen aan een nieuw strategisch plan.

EVS kon onder meer dankzij de Olympische Spelen in Londen een ijzersterk derde kwartaal neerzetten. De omzet ging er tegenover dezelfde periode van 2011 met 32,3 procent op vooruit tot 39,5 miljoen euro, iets boven de verwachting van 39 miljoen.

Bij die hogere omzet kon het bedrijf zijn toch al royale winstmarges verder optrekken. De ebit-marge steeg van 46,6 naar 48,8 procent, wat een ebit oplevert van 19,3 miljoen euro, 38,6 procent meer dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Netto kwam er 27,5 procent winst bij, tot 12,7 miljoen euro of 95 cent per aandeel.

EVS herhaalt zijn verwachting voor een omzettoename in 2012 met 'meer dan 25 procent'. Maar veel verder durft het traditioneel voorzichtige bedrijf nog altijd niet kijken. Op het komende jaar 2013 hebben we een 'beperkte zichtbaarheid', klinkt het. De enige zekerheid is dat er geen grote sportevenementen gepland zijn, zodat de resultaten relatief weinig pieken en dalen zulen vertonen.

Een tegenvaller is alvast dat het orderboek minder goed gevuld is dan analisten hadden gehoopt. Op 31 oktober stonden er voor 34,1 miljoen euro bestellingen op de lijst, waarvan 22,4 miljoen nog dit jaar gefactureerd kan worden. Analisten hadden op ruim een miljoen euro meer orders gehoopt, en dachten dat EVS daarvan 27,1 miljoen in de boeken van 2012 zou kunnen nemen.

Joop Janssen, die in september de oprichter Pierre L'Hoest opvolgde als CEO, zegt in een persbericht dat hij aan een strategisch plan voor het bedrijf aan het werken is, met groeidoelstellingen die tegen 2016 moeten gehaald worden. Janssen gaat zijn visie begin volgend jaar uit de doeken doen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud