Online opslagdienst Dropbox trekt naar de beurs

Drew Houston, costichter en CEO van Dropbox ©AFP

Er werd al enkele weken over gespeculeerd, maar nu is het officieel. Online-opslagplaats Dropbox heeft een aanvraag ingediend voor een beursgang in New York.

Op de clouddienst kunnen gebruikers grote bestanden stockeren. Het bedrijf heeft 500 miljoen geregistreerde gebruikers, waaronder veel bedrijven.

Dropbox wil een notering aan de technologiebeurs Nasdaq onder het beurssymbool DBX en is met de aandelenverkoop van plan tot 500 miljoen dollar (406 miljoen euro) op te halen.De beursgang wordt begeleid door onder meer Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Deutsche Bank. De waardering van Dropbox lag bij een financieringsronde in 2014 op 10 miljard dollar.

Verlieslatend

Dropbox maakte ook cijfers over 2017 bekend. Daaruit blijkt dat het bedrijf verlieslatend is. De omzet bedroeg 1,1 miljard dollar en het nettoverlies kwam uit op 112 miljoen dollar. Dat is volgens het bedrijf evenwel geen probleem, omdat de rode cijfers aan grote investeringen in innovaties toe te schrijven zijn.

De 34-jarige CEO Drew Houston kwam op het idee om zijn bestanden op het internet te stockeren omdat hij als student aan de topuniversiteit MIT keer op keer zijn USB-geheugenstick vergat.  Hij stichtte het bedrijf tien jaar geleden met zijn klasmakker Arash Ferdowsi, die nog steeds mee in de directie zit.

Dropbox gunt Houston een aandelenpakket dat meer dan 100 miljoen dollar waard kan zijn, afhankelijk van de evolutie van de beurskoers in de komende tien jaar. Ferdowsi krijgt een pakket dat half zo groot is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content