Opnieuw 50 miljoen dollar voor Dries Buytaert

©Dries Luyten

Acquia, het Amerikaanse softwarebedrijf dat werd opgericht door de Belg Dries Buytaert, haalt nog eens 50 miljoen dollar vers kapitaal op. Een prelude voor een beursnotering volgend jaar.

De nieuwe kapitaalronde van 50 miljoen dollar brengt de totale investeringen in Acquia al op 118,6 miljoen dollar. 

Het geld komt van een groep private equityspelers. Onder hen nieuwe investeerders als New Enterprise Associates (NEA) en Split Rock Partners. Ook huidige aandeelhouders als North Bridge Venture Partners, Sigma Partners en Investor Growth Capital stoppen extra geld in Acquia. 

Acquia zal de middelen gebruiken om zijn verkoopsploeg een boost te geven en harder te kunnen groeien in nieuwe domeinen als big data. 

Recent gaf Buytaert in een interview met deze krant aan dat hij hoogstwaarschijnlijk nog dit jaar een aanvraag doet voor een beursnotering bij de Amerikaanse beurswaakhond. De eigenlijke IPO zou dan voor 2015 zijn. 

Acquia is het snelst groeiende Noord-Amerikaanse bedrijf in de Deloitte Fast 500-lijst. Het biedt diensten aan rond Drupal, opensourcesoftware die wereldwijd gebruikt wordt om websites vorm te geven en te beheren. Ook Drupal werd ontwikkeld door Buytaert. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud