Advertentie
Advertentie

Option verwacht 'aanzienlijk hogere omzet'

Option-topman Jan Callewaert (foto: Belga) ©BELGA

Het technologiebedrijf Option bleef ook in het derde kwartaal aanmodderen. De komende 12 maanden ziet de specialist in draadloze communicatie beterschap, zijn 3G-router CloudGate zal voor een 'substantieel hogere omzet' zorgen.

Option maakt in een summiere kwartaalupdate bekend dat het in de periode juli-september 2,2 miljoen euro omzet realiseerde. Dat ligt in lijn met het eerste halfjaar (zes maanden) toen het bedrijf  5,1 miljoen euro verkopen genereerde.

De vergelijking met 2012 doet duizelen. Dit jaar staat na negen maanden 7,3 miljoen euro op de teller, vorig jaar was dat ... 35 miljoen euro. Option kreeg toen nog tientallen miljoenen van het Chinese Huawei voor een licentie op de Leuvense software. In ruil liet topman Jan Callewaert zijn klacht tegen de Chinezen wegens oneerlijke concurrentie vallen.

KBC Securities mikt voor het volledige boekjaar op 15 miljoen euro omzet. Te hoog gegrepen, zo blijkt nu, tenzij Option in het vierde kwartaal even goed presteert als de voorbije drie kwartalen samen.

Hoeveel cash Option het voorbije kwartaal lekte, geeft het niet prijs. In het eerste halfjaar was dat 5 miljoen euro, wat de kaspositie eind juni op 5,6 miljoen euro bracht. 'We blijven de financiële situatie van dichtbij volgen. En we nemen de noodzakelijke maatregelen om de kostenbasis in lijn te brengen met de omzet', meldt het bedrijf. Option bouwde het voorbije al zijn activiteiten in Duitsland, Frankrijk en Ierland af. Of er het afgelopen kwartaal of het huidige kwartaal extra herstructureringen werden/worden doorgevoerd, wil het bedrijf niet kwijt.

Outlook

Voor het komende jaar koestert Option goede hoop dat zijn 3G-router CloudGate, zijn enige product, de omzet terug zal opkrikken. Het bedrijf spreekt van een 'substantieel hogere omzet de volgende 12 maanden'. Het optimisme steunt op enkele design-wins in de VS. Option had al een deal op zak voor het monitoren van brandstof in tankwagens. Daar komen nu onder meer belangrijke projecten bij in de scheepvaart en nutssector. Er zijn 200 CloudGates in testgebruik bij klanten.

Na de VS richt Option nu ook zijn pijlen op Latijns-Amerika. In Europa investeert het verder in sales & marketing om zijn partnernetwerk uit te bouwen. Er lopen verschillende piloot- en uitrolprojecten.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud