Advertentie

Opvolging Econocom blijft binnen familie Bouchard

Jean-Louis Bouchard blijft président-directeur-général. Zijn zoon krijgt de operationele leiding van Econocom. ©AFP

Jean-Louis Bouchard, de 75-jarige topman en hoofdaandeelhouder van Econocom, werkt aan zijn opvolging. Zijn zoon wordt co-CEO en operationeel directeur.

Bij Econocom  zijn enkele belangrijke veranderingen op til. In de eerste plaats wordt Robert Bouchard, de zoon van topman Jean-Louis Bouchard, gedelegeerd bestuurder en operationeel directeur van het Belgisch-Franse IT-dienstenbedrijf. Jean-Louis Bouchard blijft 'président-directeur général', de typisch Franse functie waarbij het CEO-schap en het voorzitterschap worden gecombineerd.

Econocom gaat ook zijn aandeel in tweeën splitsen. Een bijzondere aandeelhoudersvergadering (BAV) heeft dat op 16 mei besloten. Bedoeling van de operatie is het aandeel toegankelijker te maken en de liquiditeit te verhogen. De splitsing gaat in op 2 juni. Er zullen dan ruim 245 miljoen aandelen Econocom in omloop zijn.

Dezelfde BAV heeft ook besloten de uitgiftepremie terug te storten. Dat betekent dat aandeelhouders 0,20 euro per aandeel zullen ontvangen. Aangezien de uitbetaling pas twee maanden na de publicatie in het Belgisch Staatsblad kan gebeuren, zal dat na de splitsing van het aandeel zijn en zullen de aandeelhouders dus 0,10 euro per aandeel krijgen.

Econocom gaat ten slotte een BAV bijeenroepen om te beslissen over de vernietiging van 3 miljoen eigen aandelen (of 6 miljoen na de splitsing).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud