Oracle koopt IP-netwerkspecialist Acme Packet

Oracle koopt de IP-netwerkspecialist Acme Packet. ©REUTERS

De Amerikaanse producent van zakelijke software Oracle neemt Acme Packet over voor 1,7 miljard dollar (1,25 miljard euro) in contanten. Acme Packet verkoopt technologie om spraak, video en multimediadiensten veilig over het internet te verzenden.

Oracle betaalt 29,25 dollar per aandeel van het beursgenoteerde bedrijf. De aandeelhouders van Acme Packet krijgen daarmee een premie van 22 procent tegenover de slotkoers van vrijdag. Einde april 2011 was het aandeel nog bijna 84 dollar waard.

Acme is gevestigd in Bedford, in de staat Massachusetts. Het bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen om spraak, video en data veilig te vervoeren over zogenaamde IP-netwerken, zoals het wereldwijde web.

De technologie wordt bijvoorbeeld gebruikt door operatoren die telefonie- of videoverkeer over het internet willen leiden, of door bedrijven die een interne videoverbinding willen maken tussen verschillende vestigingen. Het bedrijf heeft meer dan 1.925 klanten in 109 landen.

Oracle breit met de overname een vervolg aan zijn strategie om zich uit te breiden in netwerktechnologie. Sinds 2005 heeft de groep in die branche al meerdere overnames gedaan. Oracle speelt daarmee in op de toenemende behoefte aan mobielecommunicatieoplossingen in het bedrijfsleven.

Oracle sloot vrijdag op 36,20 dollar, een stijging met 1,96 procent. Sinds vorig jaar midden november won de softwaregigant al meer dan 20 procent. Oracle zit hij nog maar een fractie onder de historische piek van 36,37 dollar die het begin mei 2011 haalde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud