RealDolmen onderhandelt over verkoop Airial

©BELGA

RealDolmen voert exclusieve onderhandelingen om zijn Franse dochter Airial Conseil te verkopen. Wat de jaarcijfers betreft, lost de IT-dienstengroep de neerwaarts bijgestelde prognose in voor de winstmarge.

De kandidaat-koper voor Airial Conseil is de sectorgenoot Gfi Informatique. Voorts meldt RealDolmen in een beknopt persbericht dat de informatie- en consultatieronde met de ondernemingsraad is gestart en dat de gebruikelijke financiële en contractuele documentatie moet worden voorbereid zodat de beide partijen tot een finale overeenkomst kunnen komen.

Het toenmalige Real Software, geleid door Rudy Hageman, nam Airial in 1998 over, als toegangsticket tot de Franse markt. Het was de grootste overname tot dan toe voor Real Software, dat in 2008 samensmolt met Colruyts IT-dochter Dolmen tot RealDolmen.

RealDolmen haalde over het gebroken boekjaar  11,6 miljoen bedrijfswinst op 247,8 miljoen omzet. In het eerste halfjaar was dat respectievelijk 4,9 en 115,1 miljoen. Dat wil zeggen dat de groep in de tweede jaarhelft 6,7 miljoen winst draaide op 132,7 miljoen omzet. En dus de – neerwaarts bijgesteldeprognose inlost voor een marge van 5 procent in de tweede jaarhelft.

Dit boekjaar moet die marge overigens heel het jaar ingelost worden, wat oorspronkelijk voor het voorbije boekjaar de bedoeling was.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud