Realdolmen richting winstmarge van 5 procent

Realdolmen-topman Marc De Keersmaecker wil dit boekjaar weer een marge van 5 procent benaderen. ©Kristof Vadino

De IT-dienstengroep wil ook dit jaar een winstmarge van 5 procent benaderen. Na zes maanden staat de teller op 4,6 procent.

IT-dienstengroep Realdolmen zag zijn omzet in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar (2017-'18) stabiliseren. De bedrijfswinstmarge (ebit) ging wel omhoog, van 3,3 tot 4,6 procent. De groep komt dus in de buurt van de immer beoogde 5 procent.

Hogere tarieven

De consultingpoot zag de omzet met 1,1 procent groeien tot 51,1 miljoen euro. De groei had hoger gelegen mocht de timing van de paasvakantie geen roet in het eten hebben gegooid. Door het tijdstip dit jaar werden er meer vakantiedagen genomen dan vorig jaar.

De marge van de 'people business' verdubbelt ruimschoots van 1,4 naar 3,6 procent dankzij de inzet van meer mensen en het opkrikken van hun uurtarieven. Daarnaast plukte Realdolmen ook de vruchten van 'efficiëntieverbeteringen'.

De productenafdeling had last van lagere verkopen van mobiele en werkplekproducten. Datacenters en storage zaten wel in de lift, maar niet genoeg om de daling van de andere producten te compenseren. Outsourcing van applicaties en infrastructuur groeide sneller dan de markt. Margegewijs profiteert de divisie van betere efficiëntie en schaaldvoordelen in de outsouring.

Prognoses

Realdolmen mikt voor het volledige boekjaar op minstens 5 procent omzetgroei in de consulting en een lichte daling van de productverkoop. Vorig jaar waren de twee divisies samen goed voor een groei van 3,2 procent.

De groep verwacht daarnaast een stijging van de bedrijfswinst en een marge rond 5 procent. Vorig jaar werd afgeklokt op 4,9 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud