Advertentie

RealDolmen waarschuwt voor lagere winst

RealDolmen-topman Marc De Keersmaecker ©Thierry du Bois

IT-dienstenleverancier RealDolmen belooft na een zwakke eerste jaarhelft een 'aanzienlijk betere' tweede jaarhelft. Maar die zal niet goed genoeg zijn om de winst van vorig jaar te evenaren.

Waar topman Marc De Keersmaecker eind augustus voor waarschuwde, is uitgekomen. De grootste divisie, Professional Services, zag zijn omzet in de eerste jaarhelft met 3,8 procent teruglopen tot 49 miljoen euro. De tak gaat gebukt onder het gebrek aan datacenterprojecten. En dat heeft een stevige impact op het resultaat van de hele groep.

De bedrijfswinst (ebit) van Professional Services halveerde van 7,1 tot 3 miljoen euro, de marge van 14 tot 6,2 procent. Over de hele groep vertaalt zich dat in een daling van de bedrijfwinst van 5,7 tot 1,4 miljoen euro. En een stevige krimp van de ebit-marge van 5,6 naar 1,4 procent.

Outlook
In de tweede jaarhelft ziet CEO De Keersmaecker de dienstenpoot weer groeien. Maar dat zal niet volstaan om de winstbelofte in te lossen. In augustus ging de topman voor het volledige boekjaar nog uit van een bedrijfswinstmarge van om en bij de 5 procent. Maar nu luidt het dat de marge van 4,7 procent van vorig boekjaar niet gehaald zal worden.

Beleggers reageerden teleurgesteld en stuurden het aandeel RealDolmen bij de opening 7 procent lager.

Datacenters
De tak Business Solutions zal over heel het jaar een lichte groei tonen. In de eerste zes maanden steeg de omzet met 1 procent tot 19,76 miljoen euro. De verkoop van producten (Infrastructure Products) zal de groei van 10,6 procent tot 34 miljoen euro in de eerste jaarhelft dan weer niet kunnen doortrekken in de rest van het jaar. De Keersmaecker verwacht daar over heel het jaar een daling door de uitdagende datacentermarkt.

'We hebben in de eerste jaarhelft kansen laten liggen als marktleider in infrastructuurdiensten. Ondertussen hebben we maatregelen genomen. De applicatiediensten komen op snelheid. Verder verhogen we onze verkoopinspanningen en houden we de kosten nauwgezet in de gaten', besluit de topman.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud