RealDolmen worstelt met zwak Frankrijk

RealDolmen-topman Bruno Segers - Foto Photo News

IT-dienstengroep RealDolmen heeft zijn omzet in het eerste kwartaal gevoelig zien terugvallen onder druk van dalende inkomsten in Frankrijk. Thuismarkt België houdt beter stand. Voor het volledige boekjaar verwacht de groep lagere productinkomsten in vergelijking met het sterke vorige boekjaar.

De omzet daalde in totaal met 17,4 procent in vergelijking met vorig boekjaar tot 57,034 miljoen euro. Dat weerspiegelt vooral een forse inkomstendaling (-48,4%) in Infrastructure Products, dat vorig jaar een erg sterk eerste kwartaal kende. De dienstenactiviteiten groeiden dan weer met 0,7 procent, vooral met dank aan België.

Frankrijk ontpopt zich als een zorgenkind voor de groep. 'In een sector waar schaal een rol speelt, worden onze Franse activiteiten door hun omvang sneller beïnvloed door de recessieve economie', zegt topman Bruno Segers in het persbericht. 'Focussen op de openbare sector blijkt in Frankrijk tijdens een verkiezingsjaar eveneens een nadelige zet te zijn.'

Voor de rest van het boekjaar toont het management zich erg voorzichtig. 'We verwachten dat de productinkomsten lager zullen uitvallen dan vorig jaar', klinkt het. De inkomsten uit diensten zouden moeten blijven stijgen, maar 'de marges zullen onder druk komen te staan, en dit vooral als gevolg van de negatieve evolutie van onze Franse activiteiten en de verminderde productverkoop'.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud