Samsung en Apple allebei in de fout

Samsung en Apple schenden volgens een Zuid-Koreaanse rechter elkaars patenten.

Samsung en Apple schenden elkaars patenten, tot die bevinding kwam een Zuid-Koreaanse rechtbank. Beide concurrenten krijgen een verkoopverbod en de betaling van een schadevergoeding opgelegd.

In een geschil over patenten oordeelt een Zuid-Koreaanse rechter dat zowel Apple als Samsung elkaars patenten schenden. Beide grootheden in de consumentenelektronica krijgen een verbod op de verkoop van bepaalde toestellen en een schadevergoeding aan de laars gelapt.

Apple, de producent van onder meer de iPhone, schendt volgens de rechtbank twee Samsung-patenten met betrekking tot de overdracht van mobiele data. Samsung van zijn kant maakt inbreuk op een Apple-patent voor zijn touchscreens, maar kopieert het design van de iPhone niet, oordeelt de Zuid-Koreaanse rechter.

De Zuid-Koreaanse consument moet het na de uitspraak stellen zonder de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 en iPad 2 van Apple en zonder de Galaxy S, Galaxy S II en Galaxy Tab van Samsung. Apple moet Samsung 40 miljoen won (28.160 euro) schadevergoeding betalen, 25 miljoen won gaat de omgekeerde richting uit.

Op maar liefst vier continenten lopen klachten en onderzoeken na wederzijdse beschuldigingen van kopiëren van producten, ontwerpen en technologie. Met een aandeel in de smarthphonemarkt van respectievelijk 34,6 en 17,8 procent zijn Samsung en Apple veruit de twee grootste spelers in de wereld.

VS

Het belangrijkste proces loopt momenteel voor een jury in de VS. Apple vraagt er een schadevergoeding van 2,5 miljard dollar (2 miljard euro) voor de schending van vier ontwerp- en drie technologiepatenten. Samsung eist 428,1 miljoen dollar schadevergoeding voor inbreuken op verschillende technologische patenten. De beslissing van de Amerikaanse jury valt wellicht één van de komende dagen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud