Schermutselingen bij Agfa in Mortsel

Agfa's filmfabriek in Mortsel. (foto: Belga) ©BELGA

De staking bij Agfa-Gevaert in Mortsel wordt grimmiger. Arbeiders verhinderen dat bedienden en kaderleden aan het werk gaan. Daarop heeft de directeur deurwaarders ingeschakeld.

De 1.200 arbeiders van Agfa-Gevaert Materials (klassieke filmproductie in Mortsel en Heultje) stemmen vandaag en morgen over een nieuw cao-voorstel. De nieuwe overeenkomst doet hen inleveren op de zogenaamde SWT-steun. SWT, stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag, is de nieuwe term voor het brugpensioen. In ruil krijgen ze drie jaar behoud van loon- en arbeidsvoorwaarden.

In afwachting van de telling van de stemmen vrijdagavond blijven de arbeiders staken. Vorige week legden ze voor het eerst het werk neer.

De staking in Mortsel wordt grimmiger, melden de bonden. Aan grote stakersposten versperren arbeiders de weg van bedienden en kaderleden die willen werken. Het kwam daarbij meermaals tot schermutselingen. 'Ze kruipen langs de ramen naar binnen', zegt een vakbondsman.

De directie liet daarop vier deurwaarders aanrukken die zullen vaststellen dat werkwilligen de toegang tot de kantoren wordt ontzegd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud