Advertentie

Shoppingkoorts rond Clear2Pay

Michel Akkermans en Jürgen Ingels, het duo aan het hoofd van Clear2Pay.

De Belgische specialist in betaaltechnologie Clear2Pay krijgt mogelijk een nieuwe aandeelhouder. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Aquiline Holdings heeft volgens mediaberichten haar belang in de groep in de etalage gezet.

Volgens het persagentschap Reuters is Aquiline, dat vier jaar geleden een belang  in Clear2Pay nam, nog maar net gestart met de zoektocht naar een overnemer. Er werd nog geen zakenbank aangesteld die een eventuele verkoop moet begeleiden. Maar volgens Reuters worden er nu al bedragen tot 400 miljoen euro genoemd.

Clear2Pay is vandaag voor minder dan 30 procent in handen van Aquiline. De andere aandeelhouders zijn het management, de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Quest for Growth, PMV en de durfkapitalisten Big Bang Ventures en Trustcapital.

In een reactie wil Clear2Pay het verhaal van Reuters niet expliciet bevestigen. Maar de groep laat wel uitschijnen dat het niet ondenkbaar is dat een aandeelhouder belangen vil verkopen. 'Aquiline is een van de private equity- en durfkapitaalgroepen die in ons bedrijf hebben geïnvesteerd,' klinkt het in een statement. 'Sinds december 2009 hebben we een vruchtbare samenwerking gekend. Maar professionele investeerders kopen en verkopen nu eenmaal participaties op een zeker moment. Dat is wat verondersteld zijn te doen.'

Clear2Pay benadrukt wel dat dit niet betekent dat het volledige bedrijf, dat 1.200 medewerkers telt, nu te koop staat.

Er doen al langer verhalen de ronde over een mogelijke (gedeeltelijke) overname van Clear2Pay. In juni was de groep bijna verkocht aan de Indiase specialist in banksoftware Infosys. Maar de gesprekken zouden toen zijn afgesprongen omdat er geen akkoord over de waardering van Clear2Pay werd bereikt.

Belgische specialisten in betaaltechnologie vallen in de smaak bij buitenlandse investeerders. Eerder kwamen sector- en landgenoten zoals Ogone, Capco, Banksys en Callataÿ & Wouters in buitenlandse handen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud