'Slack werkt aan binnenweg naar beursnotering'

Slack wordt geleid door CEO-oprichter Stewart Butterfield. ©REUTERS

Het Amerikaanse technologiebedrijf mikt volgens The Wall Street Journal op een beursgang in het tweede kwartaal.

De beursplannen van Slack Technologies, de onderneming achter een populaire berichtendienst die veel wordt gebruikt in ondernemingen, worden concreter. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal werkt Slack aan een zogenaamde direct listing.

Daarmee is het na de muziekstreamingdienst Spotify het tweede grote technologiebedrijf dat niet kiest voor een traditionele beursoperatie. Al wijzen de bronnen van de krant er wel op dat zo'n direct listing in het geval van Slack nog niet vaststaat.

Prijs

Bij een klassieke beursgang worden potentiƫle investeerders voorafgaandelijk opgelijst en wordt aan de hand van dat 'boek' de prijs bepaald. Bij een direct listing heeft de markt meer vrijheid om de aandelenprijs te bepalen en hoeft een bedrijf het dure inschrijvingsproces niet te doorlopen. Bovendien geldt dan geen gesloten periode waarin insiders geen stukken kunnen verkopen.

Een nadeel is dat het bedrijf geen geld kan ophalen en daarom is het geen populaire methode. Spotify is het enige grote bedrijf dat er zich aan waagde en de operatie wordt over het algemeen gezien als een succes.

7 miljard dollar

Slack, dat 8 miljoen dagelijks actieve gebruikers telt en 3 miljoen betalende klanten, haalde sinds 2013 meer dan 1 miljard dollar op. Het bedrijf wordt gewaardeerd op meer dan 7 miljard dollar.

Door de neergang van de beurzen zijn er amper nog nieuwe introducties. Toch zitten enkele grote operaties in de technologiesector in de pijplijn. Naast Slack gaat het mogelijk om de taxidienst Uber, de concurrent Lyft en de fotodienst Pinterest.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect