Advertentie
Advertentie

Slimme zoekmotor SmartSpoken in zee met incubator The CoFoundry

The CoFoundry, een Antwerpse incubator uit de stal van de Cronos-groep, heeft zijn eerste investering gedaan. Het gaat om SmartSpoken, een startup die een intelligente zoekmachine voor e-commercebedrijven ontwikkelde.

SmartSpoken, een startup van ondernemer Dirk Stevens, is gespecialiseerd in natuurlijke taaltechnologie. Het bedrijfje ontwikkelde het product ‘SmartSearch’ dat bezoekers van een webshop helpt om snel te vinden wat ze zoeken. De shopper kan zijn vraag stellen zoals hij dat in de winkel aan een echte verkoper zou kunnen doen, bijvoorbeeld ‘Ik zoek een lichte stofzuiger’. De software toont dan meteen de gezochte producten.

Volgens Stevens kan taaltechnologie helpen om de omzet van webshops gevoelig op te krikken. De technologie kan behalve voor e-commerce ook gebruikt worden voor business intelligence en andere zakelijke toepassingen.

SmartSpoken krijgt nu financiële middelen (een mix van aandelen en schulden) van The CoFoundry, een incubator die eerder dit jaar werd opgericht door Cronos, een groep van ICT-bedrijven met zetel in Kontich. Het precieze bedrag werd niet meegedeeld.

Stevens kreeg eerder ook steun van het Gentse iMinds en het IWT. Hij werkte ook samen met KU Leuven, waar de basis voor de technologie werd gelegd door onderzoeker Jan De Belder, die nu chief scientist is bij Smartspoken. SmartSpoken wordt tevens ondersteund van StartIt@KBC en is gevestigd op de Corda Campus in Hasselt, in de kantoren van twee e-commerce-bedrijven uit de Cronos-groep, Fenego en Elision.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud