SocGen stapt uit Econocom

Econocom-topman Jean-Louis Bouchard.

De Franse bank Société Générale heeft zijn belang van 7 procent in de Belgische informaticadienstengroep Econocom verkocht. Kopers waren verzekeraars, banken en pensioenfondsen. Econocom kocht zelf ook een klein deel van de aandelen.

Société Générale (SocGen) verkocht zijn 7 procent of 1,8 miljoen aandelen in Econocom tegen 15,5 euro per aandeel. Dat is met een korting van bijna 10 procent ten opzichte van de slotkoers van donderdag, 17,15 euro. De verkoop levert de Franse bank bijna 28 miljoen euro op.

SocGen kreeg die aandelen in handen toen ze haar dochter ECS in 2010 voor 210 miljoen euro verkocht aan Econocom. Die laatste gaf toen nieuwe aandelen uit om een deel van de overname te betalen. 'SocGen heeft nooit de intentie gehad om lange tijd aandeelhouder te blijven van Econocom', zegt Galliane Touze, de investor relations van de informaticadienstengroep.

Er was veel interesse voor de aandelen, de vraag was twee keer groter dan het aanbod. Uiteindelijk kochten 26 institutionelen de aandelen. 'Ik ben verheugd met de komst van heel wat nieuwe aandeelhouders. Dat is goed nieuws voor de uitstraling en de liquiditeit van het aandeel', zegt Touze. Het gaat om verzekeraars, banken en pensioenfondsen uit de Benelux, Frankrijk, Zwitserland en het VK. De zes landen waar Econocom onlangs een roadshow organiseerde.

Econocom kocht zelf ook een 'marginaal deel' van de aandelen, volgens Touze minder dan tien procent. 'Een psychologische aankoop, om te tonen dat we tegen die prijs koper zijn. Getuige daarvan ook ons inkoopprogramma.' De informaticadienstengroep had overigens meer aandelen gekocht, mocht de interesse zijn tegengevallen. 'We stonden klaar om het volledige blok op te kopen. Je weet nooit met midcaps, de interesse durft wel eens tegen te vallen.'

In afwachting van het resultaat van de accelerated bookbuilding werd de handel in het Econocom-aandeel vrijdagochtend geschorst. Bij de heropening van de handel dook het aandeel meteen ruim 5 procent lager tot 16,25 euro. Touze: 'Dat is een normale reactie gezien de aandelen met een korting (van bijna 10 procent, red.) werden verkocht.'

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud