Soudal koopt failliet softwarebedrijf van Rudy Hageman

Rudy Hageman. ©Dries Luyten

Soudal, de siliconen- en lijmenmultinational van Vic Swerts, koopt de fabriekssoftware van het failliete Pearlchain, een bedrijf van Real Software-oprichter Rudy Hageman. Het krijgt de naam Adaptive, schrijft de website De Rijkste Belgen.

Iets meer dan een jaar geleden moest Pearlchain, opgericht door Rudy Hageman, de boeken neerleggen. Rond de eeuwwisseling kwam Hageman in het nieuws als oprichter en hoofdaandeelhouder van het beursgenoteerde softwarebedrijf Real Software. Hij vertilde zich aan de grote overname van het Amerikaanse Tava Technologies, eind jaren 90, net op het moment dat de dotcomzeepbel uit elkaar spatte. Het werd uiteindelijk door CEO Theo Dilissen gered en met Dolmen, de IT-poot van de Colruyt-groep, gefuseerd tot RealDolmen.

De samenwerking tussen Soudal en Pearlchain dateert van 2006. De producent van siliconen en PU-isolatieschuim laat al zijn fabrieken ter wereld draaien op de software van Pearlchain. 'Die werkt heel goed en het zou veel kosten om hetzelfde pakket opnieuw op maat te laten maken', zegt Dirk Coorevits, de CEO van Soudal. 'We hebben het trouwens mee ontwikkeld. Daarom hebben we het gekocht uit het faillissement. We wilden de werking van onze fabrieken veiligstellen.'

We hebben het softwarepakket van Pearlchain waarop onze fabrieken draaien mee ontwikkeld. Daarom hebben we het gekocht uit het faillissement.
Dirk Coorevits
CEO Soudal

Als het zo goed werkt, waarom moest het dan het loodje leggen? Volgens Coorevits wilde het bedrijf 'te veel sectoren tegelijk bedienen en een te breed pakket functies voor het beheer van bedrijfsprocessen aanbieden. Het was ook te klein om op te boksen tegen ERP-mastodonten als Navision of SAP. Maar naast Soudal heeft het nog altijd andere klanten, zoals de vrachtwagenbouwer MAN.'

Hageman blijft aandeelhouder in het nieuwe Adaptive. Maar met een meerderheid voor Soudal liggen de beslissing bij Soudal. Het bedrijf wil nu uitkijken hoe het de software verder kan vermarkten bij andere industriële bedrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud