Steven Seagal mag geen cryptomunten meer promoten

De Amerikaanse cultfiguur Steven Seagal wordt op de vingers getikt door de Amerikaanse financieeltoezichthouder. ©BELGAIMAGE

De actiester Steven Seagal mag na een schikking met de Amerikaanse beurswaakhond drie jaar lang geen reclame meer maken voor digitale effecten. De B-filmster moet ook bijna 300.000 euro boete ophoesten.

De Amerikaanse financieeltoezichthouder, de SEC, tikte Seagal op de vingers omdat hij als 'Zen Master' begin 2018 reclame had gemaakt voor Bitcoiin2Gen (sic), een virtuele munt die zichzelf in de markt zet als de betere versie van de bitcoin.

Wat Seagal, bekend als de expressieloze 'good guy' in actiefilms als 'Under Siege', daar nooit had bijgezegd is dat de bedenkers van Bitcoiin2Gen hem daarbij 250.000 dollar in cash en 750.000 dollar van dit nieuwe type bitcoins hadden beloofd. 

Maar slechts enkele weken nadat Seagal promotie had gemaakt voor de nieuwe cryptomunt legde de SEC Bitcoiin2Gen het zwijgen op omdat het bedrijf de wetgeving niet had gerespecteerd. 

Seagal is niet de eerste celebrity die op de vingers wordt getikt omdat hij of zij louche virtuele munten probeert te slijten. Bijna twee jaar geleden moesten ook de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather en de producer DJ Khaled bijna een miljoen dollar betalen omdat ze op een misleidende manier reclame hadden gemaakt voor virtuele munten die achteraf pure fraude bleken te zijn. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud