Advertentie
opmerkelijk

Stormloop op kartonnen Google-bril

Google Cardboard, een bril voor virtuele realiteit (VR) die in juni aan het publiek werd voorgesteld, is al in handen van een half miljoen gebruikers.

Het toestel bestaat uit een kartonnen omhulsel (video) met lenzen waar een smartphone in past. Het dompelt de gebruiker helemaal onder in games of in een 360 graden-weergave van bijvoorbeeld een filmset. Het project werd opgestart door de ingenieurs David Coz en Damien Henry in het Google Cultural Institute in Parijs. Zij deden dit tijdens de 20 procent tijd dat Google aan werknemers geeft om eigen projecten uit te werken.

Nu er een half miljoen exemplaren werden geleverd, lijkt het Google ernstig te worden. Er worden vijf ingenieurs en designers aangeworven. Externe softwareontikkelaars krijgen een platform dat het makkelijker maakt applicaties te maken. Er zijn nu al applicaties te vinden in de Google Play-winkel. Op de vernieuwde site voor Cardboard staan instructies om zelf een toestel te maken. Een exemplaar kopen van derde partijen kan ook, prijzen schommelen rond de 25 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud