Tavares heeft twee derde van Transics

Tavares, het investeringsvehikel rond topman Walter Mastelinck en Creafund, bezit na de eerste fase van zijn bod ongeveer twee derde van de aandelen van Transics. Dat vernam De Tijd.

Tavares lanceerde een bod van 7,5 euro op de aandelen Transics die het nog niet bezat. Voor de start van het bod had het al 30,5 procent van de telematicagroep in handen.

Voorwaarde voor een succesvol bod was dat Tavares na de biedperiode 75 procent van de aandelen zou bezitten. Door de oppositie van de grootaandeelhouders ING Asset Management en Generali - die samen ongeveer 22 procent van Transics bezitten - beloofde dat moeilijk te zijn.

Gisteren bleek dat Tavares de beoogde drempel niet heeft gehaald. Volgens onze informatie bleef de teller steken rond twee derde van het kapitaal. Dat laat voor Tavares verschillende opties open:

  • een intrekking van het bod
  • een heropening van het bod met het behoud van de drempel van 75 procent
  • een heropening van het bod zonder drempel
  • en - al sloten de bieders dat tot nu toe uit - een verhoging van het bod

 

De FSMA schortte de handel in het Transics-aandeel op in afwachting van een persbericht over de officiële resultaten van het overnamebod van Tavares. Topman Walter Mastelinck wou geen commentaar kwijt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud