TINC stapt in Belgische serverparken

©REUTERS

's Lands enige beursgenoteerde infrastructuurfonds telt 12 miljoen euro neer voor een belang in Datacenter United, een Belgische specialist in datacenters.

Het infrastructuurfonds TINC verwerft een meerderheidsbelang in Datacenter United en investeert daarnaast bijkomend om de groeiambities van het bedrijf te ondersteunen. Datacenter United werd in 2011 opgericht en groeide sindsdien naar drie regionale datacentra in de haven van Antwerpen en in Brussel.

De investering bedraagt 12 miljoen euro. 'TINC blijft inzetten op de diversificatie van zijn portefeuille', zegt CEO Manu Vandenbulcke. 'Een speerpunt is digitale infrastructuur zoals glasvezelnetwerken en datacenters die de ruggengraat van een digitale samenleving vormen.'

Datacenter United heeft later dit jaar een capaciteitsuitbreiding gepland om aan de toenemende vraag te voldoen en vindt in TINC een ideale partner, aldus oprichter en CEO Friso Haringsma. Het bedrijf heeft overheden en bedrijven onder zijn klanten en biedt als voordeel dat het data volledig lokaal kan opslaan.

De Covid-19-gezondheidscrisis illustreert nogmaals het belang van goede en wijd beschikbare digitale infrastructuur.
Manu Vandenbulcke
CEO TINC

'De Covid-19-gezondheidscrisis illustreert nogmaals het belang van goede en wijd beschikbare digitale infrastructuur', zegt Vandenbulcke. TINC, dat bekendstaat als een typische buy-and-holdinvesteerder, is zijn portefeuille al geruime tijd aan het diversifiëren.

Het beursgenoteerde infrastructuurfonds heeft naast wegen, sluizen en windparken ook vakantiewoningen, een bio-versneller en een wagenpark in portefeuille. Het breidde vorig jaar al uit richting IT-infrastructuur via een participatie in de Nederlandse exploitant van fibernetwerken Glasdraad.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud