Tinder zoekt date met investeerders

©rv

Match Group, het bedrijf achter de bekende dating-app Tinder, krijgt een beursnotering in New York. De benodigde papieren zijn ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond.

Match Group is onderdeel IAC en is naast Tinder ook bekend van datingsites Match en OkCupid. Medio volgend jaar zal tot 20 procent van de onderneming in de verkoop gaan. Ook het Belgische Twoo, van de Netlog-oprichters Lorenz Bogaert en Toon Coppens, is onderdeel van Match Group.

Luidens het prospectus heeft Match Group wereldwijd 59 miljoen actieve gebruikers. Die zorgden in 2014 voor een omzet 888 miljoen dollar (+10%). Onder de streep stond een winst van 148 miljoen dollar. Geruchten over een beursgang van het bedrijf doen al twee jaar de ronde.

Met de beursgang hoopt het bedrijf nieuwe klanten aan te trekken, die voor een lagere prijs gebruik kunnen maken van de diensten van de onderneming.

Datingsites en apps zijn de jongste tijd erg in trek bij investeerders. Nieuwe technologieën als instant messaging, fotodelen en geolocatie zorgen ervoor dat het op een smartphone slechts een paar minuten duurt om je profiel aan te maken en een date in je omgeving te vinden.

Met de beursgang hoopt de onderneming minimaal 100 miljoen dollar (88,1 miljoen euro) op te halen. Al is dat vooral een heel ruwe schatting, die wordt gebruikt om de registratiekosten te berekenen. De taille van de uiteindelijke IPO kan nog alle kanten uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud