Trump verbiedt overname Qualcomm door Broadcom

Broadcom is in Singaporese handen. De VS zijn beducht voor zo'n buitenlandse speler in een strategisch belangrijke sector. ©REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een decreet ondertekend waarmee de overname van Qualcomm door chipgigant Broadcom wordt tegengehouden.

De veiligheid van de VS zou met de miljardenovername in het gedrang komen, staat in het decreet.

Trump volgt daarmee het advies op van het Amerikaanse overheidsorgaan CFIUS dat overnames door buitenlandse bedrijven onderzoekt. Broadcom  is van oorsprong een Amerikaans bedrijf, maar is in Singaporese handen. Wel is Broadcom van plan zich weer formeel in de VS te vestigen.

Qualcomm produceert onder andere technologie voor de uitrol van het 5G-netwerk, de opvolger van 4G, en wordt daarom beschouwd als een onderdeel van de nationale veiligheid.

Qualcomm  was vooralsnog niet happig op de toenadering door Broadcom. Een van de struikelblokken was de overnameprijs.

Concurrent

Volgens The Wall Street Journal bereidt Intel  een overnamebod voor op Broadcom. Daar heeft de chipmaker goede redenen voor. Een fusie tussen Broadcom en Qualcomm zou een serieuze concurrent creëren. Dat ziet Intel liever niet gebeuren.

Broadcom heeft een beurswaarde van 104 miljard dollar en zou met voorsprong Intels grootste overname zijn. De vraag is ook of de concurrentiewaakhond die deal goedkeurt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content