Twitter blokkeert journalist

Guy Adams, een journalist van de Britse kwaliteitskrant The Independent, krijgt niet langer toegang tot zijn Twitter-account nadat hij een publiek beschikbaar e-mailadres verspreidde.

Twitter blokkeerde de account van Adams na één welbepaalde tweet. Adams, een Amerikaan die voor de Britse krant schrijft, bekloeg zich over de manier waarop de Amerikaanse zender NBC verslag brengt van de Olympische Spelen. Vooral het feit dat NBC de meest interessante events 'opspaart' om tijdens de lucratieve 'prime time' 's avonds uit te zenden, levert veel commentaar op. Dat bewijst de populariteit van het onderwerp #NBCfail

Gefrustreerd over het niet live uitzenden van de openingsceremonie van de Spelen riep hij zijn Twitter-volgers op om een mail te sturen naar Gary Zenkel, bij NBC verantwoordelijk voor de Olympische berichtgeving. Adams vermeldde daarbij het e-mailadres van Zenkel. Zijn tweet werd door een paar dozijn mensen doorgestuurd. 

Daags nadien kon Adams niet meer op Twitter. Het sociaal netwerk blokkeert de toegang na een klacht van NBC en wegens een inbreuk op de bepaling dat je geen privé-informatie van iemand op Twitter mag plaatsen. 

In een open brief op de website van The Independent verbaast Adams zich over dat besluit, omdat het e-mailadres van Zenkel via een eenvoudige Google-zoekopdracht te vinden is. Bovendien is de e-mail niet privé, maar die van het werk.

De actie van Twitter roept vragen op over de neutraliteit van het medium. Voorlopig heeft Adams zijn account nog steeds niet terug. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud