Advertentie
Advertentie

Uber lanceert koerierdiensten

De alternatieve taxidienst Uberpop is ook al in Brussel actief ©Bloomberg

De alternatieve taxidienst Uber heeft dinsdag een nieuwe dienst gelanceerd. Via Uberrush kunnen klanten via hun smartphone pakjes laten bezorgen.

Uber, opgericht in San Francisco, haalde afgelopen zomer ruim 200 miljoen dollar op voor de de uitrol van zijn app Uberpop, die particuliere chauffeurs in contact brengt met mensen die op zoek zijn naar een lift. Uberpop is ondertussen actief in 90 steden. Sinds maart kunnen ook Brusselaars beroep doen op de dienst- tot grote woede van de lokale taxichauffeurs.

Uber hoopt echter meer te zijn dan een succesvolle app en uit te groeien tot een logistiek bedrijf met een variatie aan diensten op vraag. Het bedrijf experimenteerde al met ééndaagse projecten als leveringen van ijsjes in de zomer en kerstbomen op Kerstmis. En nu gaat Uber een stapje verder.

Loopjongen

Dinsdag werd Uberrush gelanceerd, een nieuwe toepassing in de Uber-app. Via Rush kunnen klanten een 'loopjongen' bestellen, die per fiets of per metro pakjes bezorgt. Net als bij de taxidienst, zijn de koeriers niet in dienst van Uber, al belooft het bedrijf wel een screening en gesprek vooraf. Iedereen die minstens 21 jaar is en een fiets kan besturen, mag zich registreren.

Uberrush werd voorlopig enkel in Manhattan uitgerold, maar Uber belooft in een blogpost 'snel werk te maken van een snelle uitbreiding'. De nieuwe dienst kost minstens 15 dollar, en kan oplopen al naargelang de koerier verschillende door Uber bepaalde 'zones' moet doorkruisen. Klanten kunnen de weg van hun pakje naar de geadresseerde volgen via de app.

Stofstaaltjes en contracten

In een oplijsting van mogelijke klanten, noemt Uber een Airbnb gastheer die de sleutels van zijn appartement bezorgt aan de logies, een mode-ontwerpster die stalen van stoffen laat leveren en iemand die enkele dringende contracten opstuurt. 'De Rush-koeriers bezorgen alle items die gedragen kunnen worden door een normale mens', laat Uber weten. Zelf pakjes gaan kopen voor de klanten doen ze evenwel niet.

Op de techblogs werd dinsdag wat sceptisch gereageerd op de lancering. New York telt immers al erg veel vergelijkbare diensten, waaronder Grubhub, Postmates, Amazon Fresh en eBay Now.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud